#zorgvoorIC

Medewerkers Intensive Care worden landelijk in de watten gelegd.

Introductie

Covid-19 houdt ons land nog steeds in zijn greep. Ruim elfduizend mensen hebben in het ziekenhuis gelegen en ruim zesduizend mensen zijn aan het virus overleden. De helden van nu zijn alle medewerkers op de landelijke Intensive Care’s: medisch specialisten, verpleegkundigen, serviceassistenten. Ze werken dubbele diensten, met striemen in het gezicht van de mondkapjes en hebben 24/7 te maken met de zware verantwoordelijkheid ons land te genezen. De actie #zorgvoorIC is in het leven geroepen om al deze helden in de watten te leggen!

Filmmaker Jessica Villerius volgde IC-artsen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven. De reportage laat zien hoe artsen en medisch specialisten van drie Nederlandse ziekenhuizen zich inzetten om in deze uitzonderlijke situatie hun werk te kunnen doen. 

Waarom deze actie?

De actie #zorgvoorIC is opgezet door schoonheidsspecialisten en andere verzorgingsinstituten. Zij hebben in de periode april tot en met eind juni gratis behandelingen gedoneerd voor IC-medewerkers, die zij na de crisis mogen verzilveren. Zo krijgen ze even de aandacht en ontspanning die welverdiend is!. De bonnen worden binnenkort overhandigd aan de deelnemende ziekenhuizen. Ben je een van de vele donateurs? Nogmaals dank voor je bijdrage aan deze actie!

Donatie

Heb je geen schoonheidssalon of ben je net te laat, maar wil je wel graag een donatie doen? Ga dan naar de website www.geefvoorzorgverleners.nl van stichting Zorg na Werk In Coronazorg (ZWIC) en doneer aan dit goede doel..

 

#zorgvoorIC in het nieuws