#zorgvoorIC

Medewerkers Intensive Care worden landelijk in de watten gelegd.

Introductie

Covid-19 houdt ons land in zijn greep. Ruim tienduizend mensen hebben in het ziekenhuis gelegen en ruim vierduizend mensen zijn aan het virus overleden. De helden van nu zijn alle medewerkers op de landelijke Intensive Care’s: medisch specialisten, verpleegkundigen, serviceassistenten. Ze werken dubbele diensten, met striemen in het gezicht van de mondkapjes en hebben 24/7 te maken met de zware verantwoordelijkheid ons land te genezen. De actie #zorgvoorIC is in het leven geroepen om al deze helden in de watten te leggen!

 

Filmmaker Jessica Villerius volgde IC-artsen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven. De reportage laat zien hoe artsen en medisch specialisten van drie Nederlandse ziekenhuizen zich inzetten om in deze uitzonderlijke situatie hun werk te kunnen doen. Bekijk hier de rapportage.

Waarom deze actie?

De actie #zorgvoorIC is opgezet door schoonheidsspecialisten en andere verzorgingsinstituten. Zij doneren gratis behandelingen voor IC-medewerkers, die zij na de crisis mogen verzilveren. Zo krijgen ze even de aandacht en ontspanning die welverdiend is! Ziekenhuizen kunnen in aanmerking komen om deel te nemen aan de actie. Ben jij beslissingsbevoegd en wil jij jouw ziekenhuis aanmelden? Stuur dan een mail naar info@zorgvooric.nl.

Meld je aan.

Ben jij een schoonheidsspecialiste, pedicure, masseur, huidtherapeut of heb jij een beautysalon en wil jij je lokale zorghelden een hart onder de riem steken?

Doneer dan een of meerdere behandelingen, die wij uit kunnen delen aan medewerkers op de landelijke Intensive Care’s. Heb je geen schoonheidssalon maar wil je wel graag een donatie doen? Ga dan naar de website www.geefvoorzorgverleners.nl van stichting Zorg na Werk In Coronazorg (ZWIC), zodat je met eigen geld kunt doneren.

 

Aanmeldformulier

*Uitgesloten van deelname zijn helaas wimperextensions en gel- en acrylnagels studio’s, aangezien dit niet is toegestaan in de zorg.

Als je meedoet aan deze actie ga je akkoord met de actievoorwaarden.

#zorgvoorIC in het nieuws